torsdag 3 juni 2010

I Dalai Lamas fotspår

Tisdagen den 5 okt 2010
Klaraborgs Herrgård, Karlstad

Pema Dorjee är en tibetansk munk som flydde från Tibet samma år som Dalai Lama. Med humor och värme berättar Pema Dorjee mycket levande om sitt liv nära Dalai Lama och om buddhismens viktigaste grundpelare, medkänsla och icke-våld. Pema Dorjee reser varje år till många länder och förra årets föreläsning på Medborgarskolan var utsåld.

Föreläsningen hålls på engelska och intäkterna går oavkortat till Pemas Dorjees stora uppdrag, som Dalai Lama har givit honom, ett kloster för unga munkar i Nepal.
I samarbete med Aurora och IQF (Internationella Qvinnoföreningen)

Obs föranmälan krävs. Ring 054 - 10 21 40 eller via webben /www.medborgarskolan.se/. Kallelse/faktura skickas ej till detta arrangemang. Kontant betalning vid entrén 150 kr. Tag gärna med jämna pengar.

Boken "Förändringens vindar - i en buddhistmunks fotspår" finns nu att beställa på www.windsofchange.se. Boken har förord av Dalai Lama. Du kan hämta boken på Medborgarskolan, Drottninggatan 48, Karlstad.

Till svindlande sköna bilder från Himalayas bergslandskap berättar fotografen och författaren Berit von Scheven om sitt möte med den tibetanske munken Pema Dorjee. Ett möte som fört henne på resa till en uråldrig kultur, hotad av utplåning. Boken genomlyses av ett engagemang för ett folk som fortfarande kämpar för att en gång kunna återvända till sitt hemland.

Tid: 18:30-21:00
Pris: 150 kr (Allt går till välgörenhet)

Inga kommentarer: