torsdag 8 oktober 2009

Pema i Sverige



Pema var i oktober 2009 på en turné i Sverige och Norge. Den 20 oktober hade han en mycket välbesökt föreläsning hos Internationella Qvinnoföreningen i Karlstad. Där överlämnade Berit von Scheven ett provexemplar av en bok hon skrivit.

Till svindlande sköna bilder från Himalayas bergslandskap berättar Berit i boken, Förändringens vindar; i en buddhistisk munks fotspår, om sitt möte med Pema och om sin resa i Nepal. Vi får också möta Pema som liten i Tibet, höra honom berätta om den svåra flykten över de snöklädda Himalayabergen och första tiden under ett träd vid nepalesiska gränsen men också ta del av buddhistisk livsdom som gjort att Pema överlevt och nu outtröttligt hjälper många människor som har det svårt.

På fotot syns också bokens formgivare Sara Persson och fotografen Daniel Dahlgren som hjälpt till med bildredigeringen. Alla som har arbetat med boken har gjort det ideéllt och all vinst från försäljningen kommer att gå till Pemas hjälpprojekt för fattiga och sjuka i Nepal och Indien.

Inga kommentarer: