måndag 25 augusti 2008

Arrangemang 2008

Heldag om Fred och Miljö, Karlstad
Fred i en orolig tid
Lördagen den 13 september på Medborgarskolan, Karlstad

Den tibetanske munken Geshe Pema Dorjee flydde nio år gammal med sin familj från kinesernas förtryck i Tibet. Efter svåra umbäranden kom han så småningom till Dharamsala i Indien. Där bor och verkar han nu i nära samarbete med Dalai Lama. Pema är en varm, humoristisk och mycket energisk person som framgångsrikt driver flera projekt för att hjälpa fattiga barn från olika religioner och länder att utvecklas till goda människor. Han reser också sedan många år tillbaka runt i Europa för att dela med sig av sina erfarenheter och stora kunskaper.

Du har möjlighet att träffa Pema Dorjee en hel dag, lördagen den 13 september, på Medborgarskolan i Karlstad. Pema kommer att föreläsa om Fred och Miljö från en buddhistisk synvinkel. Det kommer att finnas möjligheter att ställa frågor om vad som helst till Pema som ofta kommer med förlösande och lite oväntade svar. Dagen avslutas med en buddhistisk meditation.

Föreläsningen hålls på engelska och intäkterna går oavkortat till Pemas hjälpverksamhet för fattiga barn i Indien och Nepal.

Plats: Medborgarskolan, M-huset, Drottningatan 48, Karlstad

Tid: 13 sept 2008 kl. 10 - 16

Pris: 600 kr inkl. kaffe och vegetarisk lunch.

Arrangör: Medborgarskolan och Aurora

Information och anmälan: Medborgarskolan http://www.medborgarskolan.se/; tfn: 054 - 10 21 40 eller Aurora beritvonscheven@gmail.com ; tfn: 070 - 31 30 797

Inga kommentarer: